Als een dierbare overlijdt, kan het moeilijk zijn om te bepalen wat u als eerste moet doen. Zeker als u nog niet eerder een uitvaart regelde.

Bij overlijden

Belangrijk is dat een arts de dood vaststelt. Neem vooral tijd om afscheid te nemen. De eerste keuze die u vervolgens moet maken, gaat over de opbaring. Gebeurt dit thuis of in een mortuarium? En voor welke manier van opbaren kiest u? Pas hierna kiest u voor een uitvaartondernemer.

Stappenplan uitvaart

Stap 1: waarschuw een arts om de dood vast te stellen
Stap 2: kies een type opbaring (thuis of in mortuarium)
Stap 3: kies een uitvaartondernemer
Stap 4: controleer of er een overlijdensverzekering is en leg deze klaar voor de uitvaartondernemer.
Stap 5: geef samen met de uitvaartondernemer invulling aan de uitvaart.

Keuze voor uitvaartondernemer

U bent vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer. U bent niet gebonden aan de ondernemer die op de verzekeringspolis staat. Informeer bij familie, vrienden of bekenden naar hun ervaringen met een uitvaartondernemer. Ook uw eigen gevoel speelt een belangrijke rol.

Mensen kiezen voor Van Berkel Uitvaartverzorging omdat Van Berkel goed aanvoelt waar in een rouwperiode behoefte aan is.

Een van de klanten zegt: “Nooit gedacht dat ik zou zeggen, wat heb ik mijn vader fijn weggebracht. Van Berkel is echt de helpende hand. Jacomien luistert goed en ziet wat er nodig is. Zij helpt om deze periode goed samen te doorstaan.”

Contact over de uitvaart?
Van Berkel Uitvaartverzorging is dag en nacht bereikbaar.
06 – 29 46 32 50